DE BANDEN-MAN

Mark Niesten wordt door zijn interesse en kennis op bandengebied ook wel “De Banden-man” genoemd. In de afgelopen jaren heeft de band heel veel ontwikkeling meegemaakt en het einde van deze ontwikkeling is nog niet in zicht. Van de bandenspecialist wordt dan ook verwacht dat hij de nieuwe ontwikkelingen nauwgezet volgt en inspeelt op de eisen die de moderne motorvoertuigen en hun gebruikers stellen.

Op deze pagina vind u advies en Tips over banden, stukje geschiedenis en algemene informatie. Bij vragen of een persoonlijke offerte voor Zomerbanden, Winterbanden, Velgen of Complete wielensets neemt u geheel vrijblijvend contact op met Mark Niesten via 0251-244666 of receptie@niestcar.nl

Wij laten onze lichtmetalen velgen over het algemeen op maat maken, zo heeft u altijd de perfecte velg op uw auto. Deze velgen hebben dus geen pasringen nodig! Met deze velgen onder uw Subaru steelt u echt de show! Daar waar nodig leveren wij de sets met TPMS ventielen.

Doorgaans leveren we uit voorraad 16, 17 en 18 inch wielensets afgemonteerd met Nokian winterbanden. hieronder ziet u enkele voorbeelden van diverse sets op verschillende Subaru’s gemonteerd.

BANDENSPANNING & PROFIELDIEPTE
Het regelmatig controleren van de bandenspanning van een autoband is belangrijk. De band vormt namelijk het enige contact van de auto met het wegdek. De bandenspanning heeft invloed op de kwaliteit van dit contact. Ook elke band slijt en verliest dus profieldiepte. Minder profiel betekent een slechtere afvoer van water. Dat kan uiteindelijk leiden tot aquaplaning. U heeft dan geen contact meer met de weg maar rijdt op een film van water – wat tot een slippartij kan leiden. Als banden teveel zijn afgesleten, moeten ze dus vervangen worden. Tip: vervang banden onder de 2mm en voor grotere/zwaardere auto’s onder de 2,5mm!
BandenspanningBelangrijk
AutobandenProfieldiepteBelangrijkAquaplanning

 

IMG_4411IMG_0693
IMG_0948subaru forester wheels velgenIMG_0348

  • Ontdek de nieuwe Forester

    forester
  • Subaru XV pagina

    xv_leaflet_logo