15 september 2022

BANDEN BEWUSTZIJN

Nog altijd rijden veel automobilisten op banden met een te lage spanning. Bij het meest recente meetmoment had 22 procent van de voertuigen tenminste één band met gevaarlijke onderspanning. Dat is flink meer dan bij het vorige meetmoment in de zomer van 2021: toen lag het aantal auto’s met één band met een gevaarlijke onderspanning op 16 procent. Dit is de conclusie van de derde monitoringsmeting (3-meting) van het programma Kies de Beste Band (KdBB). [Bron: Band&Milieu BEM]

subaru solterra elektrische 4x4 suv nederland, niestcar heemskerk
subaru solterra elektrische 4x4 suv nederland, niestcar heemskerk
subaru forester premium
subaru adventure custom made liftkit
subaru nederland
arrow-right
arrow-right

BANDENSPANNING

Binnen het programma Kies de Beste Band (KdBB) werken Rijksoverheid, de banden- en voertuigenbranche zoals BOVAG, Rai vereniging, RecyBEM, ANWB e.a. consumentenorganisaties op diverse activiteiten samen. Het doel is om het Nederlandse wagenpark veiliger, zuiniger, schoner en stiller te krijgen. Banden verliezen hun luchtdruk met een tempo van 0.05-0.2 bar per maand. Om de bandenspanning op het gewenste niveau te houden moet deze regelmatig gecheckt worden, minstens één keer per twee maanden, en, indien nodig, verbeterd worden. Uit diverse onderzoeken blijkt dat een groot deel van de voertuigen met onderspanning rijdt. Een onderspanning van 0.5 bar of meer wordt beschouwd als een gevaarlijke onderspanning. Dit heeft effect op de prestaties, de veiligheid en ook de levensduur van de band. Bij het meest recente meetmoment was dit opnieuw het geval. Bij deze meting zijn in totaal ruim 1.000 voertuigen gemeten in de overdekte parkeergarage van IKEA Amersfoort. Deze laat zien dat in 2021 63% minimaal één band heeft met onderspanning. In 2018 was dit 52%, 2019 47% en in 2020 was dit 64%.

Mark Niesten de Bandenman subaru offroad liftkit niestcar heemskerk nederland motegi blackrhino velgen
toyota landcruiser offroad velgen usa niestcar heemskerk

NIEUWE BANDEN NODIG?

Neem contact op met onze bandenman Mark Niesten voor het juiste advies. Mark gaat dan persoonlijk kijken wat voor u de beste band is voor de beste prijs. Als u bijvoorbeeld nog winterbanden nodig heeft voor het komende seizoen, koop die dan juist nu en niet pas als het al winter is! Dat kan u een aanzienlijke aantal euro’s schelen. Zomerbanden, winterbanden, (semi-)offroad banden, All-season banden (ook al zouden wij deze niet snel adviseren) of bedrijfswagenbanden? Wij leveren bijna alle maten, merken en types.

de bandenman