Subaru Forester Hybrid

Terug naar het overzicht
subaru forester hybride 2020-2021

SUBARU FORESTER 2.0 e-BOXER Hybride

Hybride, the Subaru way!
De compleet nieuwe Subaru Forester & Subaru XV zijn de eerste twee modellen die zijn uitgerust met e-BOXER technologieën. Deze nieuwe aandrijflijn combineert elektrische motorondersteuning met twee vertrouwde Subaru-technologie: een boxermotor en Symmetrical AWD vierwielaandrijving. Onderdeel van de Subaru e-BOXER-aandrijflijn is een Lineartronic transmissie met een geïntegreerde elektromotor. Deze is verbonden met een krachtig Lithium-ion accupakket, een DC/DC-omvormer en een inverter.
Subaru’s nieuwste platform
Sinds de lancering in 1997 is de Forester uitgegroeid tot een van de populairste Subaru-modellen. Klanten over de hele wereld kiezen het model om zijn combinatie van veiligheid en betrouwbaarheid. De vijfde generatie Forester is een nieuwe interpretatie van de kernwaarden van het merk Subaru. De volledig nieuwe Forester staat op het Subaru Global Platform (SGP) dat garant staat voor rijdynamiek, superieure stabiliteit en rijeigenschappen, doorontwikkelde veiligheidssystemen en meer stuurgevoel, aangevuld met uitzonderlijke demping van trillingen en rijcomfort. Het nieuwe model beschikt over de onderscheidende combinatie van Symmetrical All-Wheel-Drive en de nieuwe e-BOXER-aandrijflijn. De aandrijflijn bestaat uit een direct ingespoten 2,0-liter viercilinder boxermotor met 80% nieuwe componenten en een Lineartronic-transmissie met een geïntegreerde elektromotor. Het eindresultaat is een aandrijflijn met een soepel karakter en meer trekkracht.

subaru e-boxer hybride 2020
subaru techniek
winter subaru hybride
subaru hybride 2020
arrow-right
arrow-right

e-BOXER AANDRIJFLIJN

De Subaru e-BOXER-aandrijflijn zorgt voor een optimaal samenspel tussen de direct ingespoten 2,0-liter boxermotor en de elektromotor. Er zijn drie rijmodi: Engine driving, EV driving en Motor Assist driving. Tijdens wegrijden vanuit stilstand en bij lage snelheden drijft de elektromotor de auto aan. EV driving zorgt op deze manier voor een stille en emissievrije rijbeleving. Afhankelijk van het model en de laadtoestand van het accupakket is een volledig elektrisch rijbereik tot 1,6 kilometer haalbaar met een maximale snelheid tot 40 km/h. Bij hogere snelheden werken de boxermotor en de elektromotor samen in de rijmodus Motor Assist driving. De aandrijflijn pakt soepel op, reageert lineair en verbruikt minder brandstof. Op hoge snelheid schakelt de e-BOXER-aandrijflijn over naar de rijmodus Engine driving. In deze situatie drijft de 2.0 boxermotor de auto aan terwijl het accupakket wordt opgeladen.

Lager brandstofverbruik
De e-BOXER-aandrijflijn verlaagt het brandstofverbruik in de stad en tijdens start-stop verkeer. Afhankelijk van de rijstijl van de bestuurder is een 11% lager brandstofverbruik mogelijk in vergelijking met de uitgaande 2.0 boxerbenzinemotor. In de Forester zijn de elektromotor en het accupakket in lengterichting gemonteerd. De elektromotor is dichtbij het zwaartepunt van de auto geplaatst. Het accupakket en andere componenten bevinden zich boven de achteras en dragen bij aan een lager zwaartepunt en een betere gewichtsverdeling over de voor- en achteras.

SI-Drive
Voor nog meer flexibiliteit onder verschillende rijomstandigheden zorgt SI-DRIVE. Dit powertrain performance management system is standaard op de nieuwe Forester en laat de bestuurder kiezen tussen de rijprogramma’s “Intelligent” en “Sport”. Afhankelijk van het gekozen programma wordt de gaspedaalrespons aangepast.

hybride subaru forester
subaru forester

het meest vooruitstrevend

De nieuwe Forester is het meest technologisch vooruitstrevende model van Subaru in Europa en veiliger dan ooit dankzij nieuwe Advanced Safety technologie. Zo is EyeSight Driver Assist Technology onderdeel van de standaarduitrusting. Voor nog meer actieve veiligheid zorgt het Driver Monitoring System dat werkt op basis van gezichtsherkenning. Het systeem waarschuwt de bestuurder in geval van vermoeidheid of afleiding. Daarnaast onthoudt het Driver Monitoring System de stoelinstellingen, de stand van de spiegels en de voorkeursinstellingen van de airconditioning. Ook nieuw voor de vijfde generatie Forester is Reverse Automatic Braking. Dit veiligheidssysteem voorkomt aanrijdingen tijdens achteruitrijden en minimaliseert de gevolgschade bij een aanrijding.

meer informatie over EyeSight

Ruim, ruimer, ruimst

De ruimste en meest veelzijdige Forester tot nu toe heeft een interieur met een hoogwaardige afwerking, veel ruimte voor inzittenden en bagage. Met een bodemvrijheid van 220 mm en grote aanloop- en afloophoeken, alsmede een optimale overrijdhoek, leent de nieuwe Forester zich uitstekend voor avontuurlijke ritten buiten de gebaande paden. X-Mode is voortaan uitgerust met een dubbele functionaliteit en optimaal toegerust voor de meest uiteenlopende weg- en weerssituaties. In lijn met zijn karakter heeft de nieuwe Forester een trekgewicht van maximaal 1.870 kg.

Subaru_Forester_Crimson_Red_Pearl
Subaru_Forester_Horizon_Blue_Pearl
Subaru_Forester_Sepia_Bronze_Metallic
Subaru_Forester_Crystal_White_Pearl
Subaru_Forester_Magnetite_Grey_Metallic
arrow-right
arrow-right

Ervaar de forester zelf

Wij hopen dat we u hartstikke enthousiast hebben gemaakt over de nieuwe Subaru Forester, u kunt vanaf heden de auto bezichtigen in onze showroom aan de Rijksstraatweg 21 te Heemskerk. Ook is het mogelijk om een proefrit te maken met de nieuwe Subaru Forester, dan kunt u zelf beleven hoe het ‘echte auto rijden’ voelt. Een auto met het rijgevoel die z’n weerga niet kent. Maar we geven u wel één waarschuwing mee; ‘Zodra u in deze auto stapt voor de geweldige rijervaring, dan wilt u er niet meer uitkomen’ in dit geval kunnen wij u altijd geheel vrijblijvend een offerte doen toekomen en bent u binnenkort wellicht de trotse eigenaar van deze nieuwe Subaru Forester e-BOXER.

subaru forester proefrit
proefrit subaru forester

plan hier uw proefrit

Nieuwsgierig geworden naar de Subaru Forester? Plan dan hier uw bezoek, en ervaar het zelf tijdens een veilige proefrit waarom wij zo enthousiast zijn over dit merk! U Rijdt al een Subaru Forester vanaf € 51.895,-

plan hier uw proefrit
subaruLogo

Onze andere modellen