SUBARU XV & IMPREZA

De Subaru XV en Impreza zijn benoemd tot veiligste auto in de klasse van compacte gezinsauto’s bij de uitreiking van de Euro NCAP Safety Awards. Beide Subaru’s haalde de beste score in hun klasse op drie van de vier onderdelen (bescherming van volwassen inzittenden, bescherming van kinderen aan boord en voetgangersveiligheid). Daarnaast werden de werking van het noodremsysteem (Autonomous Emergency Braking) en rijstrookassistent (Lane Support System) beoordeeld als zeer goed. Beide modellen zijn te vinden in de showroom van Subaru-dealer Niestcar in Heemskerk.

Trots
“We zijn er bijzonder trots op dat de Subaru XV en de Impreza door Euro NCAP zijn beoordeeld als beste in de klasse van compacte gezinsauto’s,” zegt Joop Niesten van Subaru-dealer Nietscar in Heemskerk. “Subaru heeft naast betrouwbaarheid ook veiligheid hoog in het vaandel staan. Met deze hoogste score laat het merk zien extreem goede en veilige auto’s te bouwen. Klanten kunnen bij ons een testroute afleggen waarbij we ook de veiligheidsuitrusting proberen. Erg indrukwekkend, wat zo’n auto allemaal kan. Wie veiligheid zoekt, kan eigenlijk niet om Subaru heen.”

Stijfheid
De Subaru XV en Impreza zijn de eerste modellen die zijn gebouwd met het Subaru Global Platform (SGP) als basis. Dit platform is ontworpen met een hoger veiligheidsniveau, meer rijplezier en meer comfort als uitgangspunten. Het SGP zorgt bovendien voor een toename van de stijfheid van carrosserie en chassis. Ook de energieabsorptie bij een aanrijding is verbeterd met 40% ten opzichte van eerdere modellen.

Zeven airbags, waaronder een knieairbag voor de bestuurder, zijn standaard op de XV en Impreza. Daarnaast zijn de veiligheidsgordels verbeterd waardoor de kans op letsel vermindert en de inzittenden beter beschermd zijn bij een aanrijding. Maar de modellen hebben meer te bieden. Permanente vierwielaandrijving, een automatische transmissie, een zee aan binnenruimte en het EyeSight-veiligheidssysteem zijn standaard op elke uitvoering.

EyeSight
Subaru’s assistentiesysteem EyeSight is standaard op zowel de nieuwe Subaru XV als de Impreza en laat goede resultaten zien op het onderdeel autonoom remmen van de Euro NCAP-tests met andere auto’s en voetgangers. Het systeem kijkt met twee camera’s naar het verkeer voor de auto en waarschuwt de bestuurder voor mogelijk gevaar, alvorens eventueel in te grijpen om een aanrijding te voorkomen. De nieuwe Impreza en Subaru XV staan bij Subaru-dealer Niestcar in Heemskerk. Prijzen beginnen bij € 27.795,- voor de Impreza, de stoere XV is er vanaf 29.995,-.

 

  • Ontdek de nieuwe Forester

    forester
  • Subaru XV pagina

    xv_leaflet_logo