SUBARU IN DE PRIJZEN

SUBARU WRX STI VERPULVERT RONDERECORD OP TT-CIRCUIT ISLE OF MAN
Subaru heeft met de WRX STI Time Attack het ronderecord op het TT-circuit van het Britse eiland Man verpulverd. De auto werd bestuurd door Mark Higgins die op het eiland is geboren. Hij wist met een gemiddelde snelheid van 207 km/h en een tijd van 17 minuten en 35 seconden een nieuwe record neer te zetten op het 60 kilometer lange stratencircuit. Het vorige record van 19 minuten en 26 seconden en een gemiddelde snelheid van 187 km/h stond ook op zijn naam.

2016_isle-of-man_1De geheel nieuwe Subaru WRX STI Time Attack auto is een gezamenlijke ontwikkeling van Subaru Amerika en Prodrive. Beide kregen technische ondersteuning van Subaru Tecnica International ( STI). Subaru Amerika, initiatiefnemer van de recordpoging, besloot voor dit jaar een volledig nieuwe en speciaal voor het record gebouwde auto in te zetten. Met name aan het onderstel en de motor worden op het hobbelige en bochtige stratencircuit extreme eisen gesteld. Prodrive, bekend van de wereldkampioenschap winnende Impreza rallywagens, tekende voor de ontwikkeling en de bouw van de auto. STI, recent nog winnaar van de 24 Uur van de Nürburgring, zorgde voor de technische ondersteuning.

2016_ISLE-OF-MAN_SUBARU_WRX-STI_NIESTCAR_HEEMSKERK

2016_isle-of-man_3Het record onderstreept eens te meer de brede inzetbaarheid en de ongekende mogelijkheden van de WRX STI. Het model voelt zich met zijn Symmetrical All Wheel Drive thuis in de rallysport, in de langeafstandsracerij en ook op het uitdagende stratencircuit van het eiland Man. Aan de recordpoging ging een grondige risicoanalyse door Subaru en de Engelse motorsportfederatie ACU vooraf. Er werd gereden op een volledig gesloten stratencircuit.

2016_NÜRBURGRING_24UUR_SUBARU_WRX-STI_NIESTCAR_HEEMSKERK_2Subaru WRX STI klassewinnaar tijdens Nürburgring 24-uurs race
Subaru Tecnica International (STI)1 heeft de SP3T-klasse gewonnen tijdens de 24-uurs race op de Nürburgring, die dit weekend is verreden. Er werd gereden met een Subaru WRX STI NBR Challenge 2016, een racewagen ontwikkeld op basis van een Subaru WRX STI, een model dat ook in Nederland gewoon bij de Subaru-dealer te koop is.
Het team begon de race als 2e in zijn klasse, maar nam al vroeg in de race de leiding over in de klasse voor auto’s met een turbomotor en een cilinderinhoud kleiner dan twee liter.<!–break->

2016_Subaru wint 24 uur Nurburgring_NIESTCAR-HEEMSKERK

2016_NÜRBURGRING_24UUR_SUBARU_WRX-STI_NIESTCAR_HEEMSKERKDe WRX STI, bestuurd door landgenoot Carlo van Dam, Marcel Lasée (Duitsland), Tim Schrick (Duitsland) en Hideki Yamauchi (Japan), voltooide 121 ronden (ongeveer 3.070 km) in 24 uur en won daarmee overtuigend zijn klasse. Voor Van Dam was het zelfs de vierde keer dat hij deze race won. De overwinning krijgt nog meer glans als naar het algemeen klassement wordt gekeken: daar eindigde de WRX STI op een zeer verdienstelijke 20e plaats, tussen kostbare, als volbloed racewagens ontwikkelde sportauto’s.

  • Ontdek de nieuwe Forester

    forester
  • Subaru XV pagina

    xv_leaflet_logo