DE NIEUWE LEVORG

De geheel nieuwe Subaru Levorg staat in oktober bij ons in de showroom. Nu al kan de Sports Tourer, die standaard over een automatische transmissie en vierwielaandrijving beschikt, worden besteld. Voor de vroege beslissers die nu al voor de Levorg kiezen, hebben wij een aantal aantrekkelijke pakketten die het veelzijdige karakter van de Levorg nog verder benadrukken. De Levorg komt in twee uitvoeringen naar Nederland en is met zijn 170 pk sterke boxermotor met turbo leverbaar vanaf € 34.995,-.

Subaru LEVORG
De naam Levorg is een combinatie van de woorden ‘Legacy’, ‘Revolution’ en ‘Touring‘. De Levorg staat model voor Subaru’s geschiedenis van praktische en veilige auto’s en kan tegelijkertijd worden gezien als pionier van nieuwe en sportieve Subaru’s. De Levorg combineert een modern en stijlvol design met de rijeigenschappen van een sportauto.

2015-modeljaar-subaru-levorg-nieuw

 

nieuw-model-subaru-levorg-2015Compleet nieuw model
Subaru timmert hard aan de weg. Na de nieuwe Outback die eerder dit jaar werd onthuld en vernieuwde versies van de Forester en SUBARU XV, is de vierde nieuweling van het Japanse merk van dit jaar onderweg. Het gaat om de 4,69 meter lange Levorg, die met zijn voorkomen en sportieve onderstel vooral automobilisten zal aanspreken die rijeigenschappen belangrijk vinden. En een rijke uitrusting. Zoals het merendeel van de Subaru’s, beschikt de Levorg standaard over Symmetrical All-Wheel Drive, een krachtige boxermotor en een Lineartronic CVT automatische transmissie.

subaru-levorg-interieur-2015Hoewel de levering van de Levorg vanaf oktober zal plaatsvinden, is het nu al mogelijk om de ruime (laadruimte van maar liefst 522 liter) Sports Tourer te bestellen. Zo weet de koper zeker dat de auto nog voordat de weersomstandigheden slechter worden, kan worden geleverd. Het is juist in de maanden na de zomer, als de bladeren vallen en het vaker regent, dat de voordelen van permanente vierwielaandrijving met veel grip en stabiliteit duidelijk merkbaar zijn.

SubaruLevorgSpecificatiesUitvoeringen
De Levorg wordt leverbaar in twee uitvoeringen in Nederland. De Levorg 1.6GT Comfort is er vanaf € 34.995,-. De meest complete versie is de Levorg 1.6GT-S Premium die vanaf € 39.995,- in de prijslijst staat. Ongeacht de uitvoering zijn permanente vierwielaandrijving, automatische transmissie, infotainment, sportonderstel, achteruitrijcamera, licht- en regensensor en lichtmetalen wielen altijd standaard. De GT-S Premium onderscheidt zich van de Comfort met onder meer sportstoelen, grotere 18 inch wielen, lederen bekleding, schuifdak en navigatiesysteem.
(klik op de foto voor vergroting en zie het overzicht)

subaru-2015-levorg

 

subaru-levorg-design-2015Design
Met de zeshoekige grille, het gespierde design van de voorzijde en de volledig functionele luchthapper op de motorkap die de intercooler van de SUBARU BOXER motor met turbo constant van verse lucht voorziet, maakt de Levorg zijn bedoelingen direct duidelijk. De koplampen geven de Levorg een sportieve blik. Daarnaast beschikt de Levorg over een laadruimte van maar liefst 522 liter.

subaru-levorg-veiligheid-2015Veiligheid
Ook bij de Levorg is, net zoals bij de overige modellen van het Japanse merk, veel aandacht aan veiligheid besteed. Zo heeft elke versie het Advanced Safety Pack dat veiligheid in alle richtingen biedt en onder meer bestaat uit Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD). Deze voorziening helpt bij achteruitrijden onder moeilijke omstandigheden, bijvoorbeeld wanneer het zicht naar achteren wordt beperkt. Blind Spot Detection (BSD) is eveneens onderdeel van het systeem en waarschuwt als er tijdens het rijden een auto opduikt in de dode hoek.

subaru-veiligheid-levorg-2015Overige onderdelen zijn High Beam Assist (HBA) waarmee grootlicht wordt uitgeschakeld zodra tegenliggers opdoemen en Lane Change Assist (LCA) signaleert als er auto’s snel over de naastliggende rijstrook achterop komen, terwijl de Levorg-rijder van rijstrook wil wisselen. Tot slot waarschuwt Rear Cross Traffic Alert (RCTA) voor kruisend verkeer tijdens het achteruitrijden.

 

subaru-boxer-DIT-motor-1.6-turbo

 

1.6 liter turbomotor met directe injectie
De 1,6 liter DIT-motor, de nieuwste telg uit de SUBARU BOXER motor familie, biedt een ideale balans tussen efficiency, hoge prestaties en een lage uitstoot. Door de combinatie van directe benzine-injectie en een twin scroll-turbo is het vermogen toegenomen, ondanks de kleinere cilinderinhoud ten opzichte van motoren van de vorige generaties. Daarnaast is het brandstofverbruik afgenomen.

Speciale pakketten voor vroege beslissers
Voor de Levorg-koper die op zoek is naar nog meer sportiviteit is er het STI Pack. Voor de Levorg-rijder die liever de bruikbaarheid van zijn auto verder vergroot, is het Adventure Pack interessant. Een derde en laatste pakket waar uit gekozen kan worden is het Protection Pack voor de Levorg-rijder die bescherming van zijn Levorg belangrijk vindt.

subaru-2015-levorg

STI Pack:
Dit aerodynamica-pakket benadrukt de sportiviteit van de auto en bestaat uit extra carrosseriedelen op voor- en achterbumper en op de dorpels. Het STI Pack vertegenwoordigt een waarde van € 2.000,-. Wie de auto in deze fase al bestelt, ontvangt dit pakket tegen een geringe betaling van € 495,-.

Adventure Pack:
Het pakket bestaat uit dakdragers en een afneembare trekhaak. Normaal gesproken zouden deze voorzieningen € 1.500,- kosten. In de introductieperiode ontvangt de koper de handige extra’s, waarmee de nieuwe Levorg nog avontuurlijker en praktischer wordt, zonder bijbetaling.

Protection Pack:
Stootstrips op de flanken, rubberen mat in de bagageruimte en parkeersensoren voor en achter maken deel uit van dit op bescherming van de auto gerichte pakket. De waarde van het Protection Pack bedraagt normaalgesproken € 1.500,-, wie voor 1 oktober bestelt, betaalt helemaal niets voor een optimaal beschermde Levorg.

 

Bent u enthousiast geworden over de nieuwe Subaru Levorg, neem dan contact met ons op via 0251-244666, verkoop@niestcar.nl of kom eens langs bij ons in de showroom aan de Rijksstraatweg 21 te Heemskerk.

design-subaru-levorg-2015-1 design-subaru-levorg-2015-2 design-subaru-levorg-2015-3 design-subaru-levorg-2015-4 design-subaru-levorg-2015-5 design-subaru-levorg-2015-6

  • Ontdek de nieuwe Forester

    forester
  • Subaru XV pagina

    xv_leaflet_logo