AVONTUURLIJK REIZEN MET DE CARAVAN: IJSLAND!

Wij nodigen u uit voor een spectaculaire multimedia-show met live-commentaar van Sabine en Tom Gordeyns. Ook u kunt IJsland beleven en ervaren tijdens deze spectaculaire show. Het avontuurlijk-reizen-gevoel wordt gegarandeerd door het live commentaar, de briljante fotografie en film, de levendige muziek en dit alles met veel advies en tips!

ijsland_caravan_subaru_show_niestcar_gratisDeze avond is helemaal GRATIS, maar het aantal plaatsen is beperkt. Schrijf je daarom snel in dan houden we een stoel voor u gereserveerd! Bel vandaag nog 0251-244666 of mail naar receptie@niestcar.nl
Datum: 24 april 2014. Aanvang is om 19:30uur Start is om 20:00uur Duur is ± 60 á 90min.

caravan_ijsland_presentatie_avondMeerdere maanden is Reisjournalist, fotograaf en auteur Sabine Mey-Gordeyns samen met haar man Tom Gordeyns met een caravan onderweg geweest in IJsland. De reis verliep via Duitsland naar Denemarken en in Hirtshals werd de veerboot naar IJsland genomen met een tussenstop op de Faeröer Eilanden. Vele duizenden kilometers zijn afgelegd om de uitgestrektheid van de ongerepte natuur op IJsland te ontdekken; een eiland vol met donderende watervallen, actieve vulkanen en gevaarlijke glaciale rivieren.

landmannalaugar_hoogland_ijsland_showAf en toe werd de caravan achtergelaten op de camping om met een 4×4 auto het hoogland te ontdekken zoals de gekleurde bergen bij landmannalaugar en de ontoegankelijke vallei Thorsmörk met uitzicht op de in 2010 uitgebarsten vulkaan Eyjafjallajökull. De reis ging uiteraard naar het “muggenmeer” Myvatn en het ijsmeer Jökulsarlon, maar ook naar afgelegen baaien en zwarte stranden, naar de kokend water spuitende geiser en rokende fumarolen en warmwater bronnen. met een speedboot zijn we op zoek gegaan naar walvissen en de clowneske papegaaienduikers, in de Westfjorden complementeerde een rit met de fascinerende IJslandse paarden het programma.

ijslandse_klederdracht_feestdagDe schoonheid en fascinatie voor dit prachtige eiland nam ook toe door ontmoetingen met de bevolking van IJsland, zoals een Sagaonderzoeker, een kok en een priester van de oude religie. Op de foto hiernaast IJslandse trots in klederdracht en schmink op 17 juni, de nationale feestdag.

caravancombinatie_herdubreid_ijslandIn deze multimediashow wordt uiteraard ook ingegaan op de informatiebehoefte van caravan- en camper bestuurders, op de logistieke uitdagingen (veerboot, weer) budgetplanning, reisplanning, camping infrastructuur, routeplanning op IJsland, evenals de toegankelijkheid van de “wonderen der natuur” voor “normale” auto’s en caravan combinaties of campers.

sabine_en_tom_mey_gordeyns


Sabine Mey-Gordeyns studeerde kunstzinnige therapie en bedrijfskunde en werkte vele jaren als consultant en trainer. Sinds 2005 werkt zij als reis journalist, fotograaf en auteur. Vanaf 2008 heeft ze met haar echtgenoot Tom Gordeyns afgelegen regio’s met de caravan bezocht, naast IJsland ook het noorden van Noorwegen, Marokko, Schotland en Ierland.

  • Uitgebrachte boeken: 365 Bäume (2008, DVA), Die geheimen Gärten von Amsterdam (2010, DVA)
  • Optredens op radio en televisie: in 2010 bij de ARD “MDR Garten”, in 2011 Tuin Blog van de Bayerischer Rundfunk, in 2011 Interview in Bayernplus.
  • In maart 2013 is zij als lid van de jury voor het 7e International Media Festival in Villingen-Schwenningen gevraagd.
  • www.sabinemey.com voor meer informatie.

solfatar_namafjall_presentatie_ijsland_niestcar_caravan_subarugeysir_strokkur_subaru_caravanwaterval_subaru_caravan papegaaiduikers_subaru_caravanijsland_caravan_subaru_show_niestcar_gratis

  • Ontdek de nieuwe Forester

    forester
  • Subaru XV pagina

    xv_leaflet_logo