Fabrieks bezoek Subaru in TOKIO

Na ruim elf uur vliegen en acht uur verder in de tijd, zitten Joop en Mark Niesten in Tokio. Samen met 5 andere dealers uit Nederland waren zij uitgenodigd voor een bezoek aan de Subaru fabriek in Japan. Nadat zij winnaar waren geworden van de Sales-Aktie “PROUD OF BOXER” die gehouden werd onder de Subaru dealers in Nederland. Het was een indrukwekkend, vol en intensief reisschema. Volledig en keurig geregeld door Subaru Benelux en FHI (Fuji Heavy Industries Ltd.).

TokioWe verbleven in een luxe hotel in de wijk Shinjuku, De gastheren van deze reis waren namens Subaru Benelux Sann Njoo en Roger de Puysseleire. Zij zorgden ervoor dat alles netjes werd geregeld. De eerste dag hadden we een gezellig “Japans”-Diner aangeboden door Subaru Benelux. De eerste echte dag begon vroeg, Sann en Roger hadden een dagje Sightseeing geregeld door Tokio. Hier bezochten we o.a. de Koninklijke Japanse tuinen midden in de stad. Een rondvaart langs de stad en een bezoekje aan diverse Japanse tempels. Erg indrukwekkend!

fabriek bezoekDe tweede dag was vroeg opstaan voor ons allen, want we moesten ongeveer 2uur rijden per touringcar voor een bezoek aan de Subaru Fabriek FHI. Na een korte introductie gingen we dan echt de fabriek binnen, waar er per dag zon 1800 subaru’s vd band rollen. Ook bijzonder was het musea van Subaru, waar er diverse modellen van toen en nu gepresenteerd werden. Vervolgens ging de reis terug naar Tokio waar we een kijkje mochten nemen bij de grootste Subaru Dealer van Japan, Gelegen naast een andere fabriek van FHI, waar de Boxermotoren werden ontwikkeld en gebouwd. Hier stonden diverse modellen uitsluitend voor de Japanse automarkt, denk hierbij aan de “Stella” of de “Exiga”. Deze dealer verkocht wel 60 Subaru’s per maand.

groepsfotoHier hadden ze ook de STI Afdeling met o.a. de klassiekers uit de WRC-Rally, de impreza van o.a. Solberg en Collin McRae. Ook de Subaru Legacy DTM stond hier tentoongesteld. Een parkeerdek met oneindig veel Subaru’s, heel mooi om dit te zien. Deze dag werd afgesloten door een off. Diner met FHI managers zoals o.a. Dhr. Kudo, suzuki, Gonoi, Takada en Takashima. Uiteraard op zijn Japans met rouwe vis en gebakken groenten en traditie getrouw de stokjes ipv bestek.


TokioDe laatste dag voordat we weer terugvlogen naar Nederland gingen we met de groep door Tokio heen, o.a. naar de markten, de Electric city en de tempels. Heel indrukwekkend hoe deze stad draait, zoveel mensen, alleen al in Tokio leven er ongeveer 13 miljoen mensen en als je dan bedenkt hoe rustig het is op straat is toch wel heel apart. Tussen de wolkenkrabbers door lopen de snelwegen. Alles is heel netjes en schoon op straat, zelfs als het regent staan er speciale apparaten voor de winkels waar je de paraplu door kan halen zodat er een zakje om de natte paraplu komt. Roken is verboden en overal waar je komt kun je je handen wassen. En toiletten heb je heel veel in het openbaar en heel netjes. Toch knap met zoveel mensen op elkaar.

TokioDeze reis was erg indrukwekkend, met als hoogtepunt het bezoek aan de Fabriek en de Hoofddealer in Tokio. Het was allemaal keurig geregeld en georganiseerd. Wij bedanken Subaru Benelux, Subaru FHI en de Gastheren voor deze onvergetelijke reis naar Tokio!

Originele rally-wagen Collin McRae


Officiele Rally-wagen van Collin McRae.

Subaru museum Subaru museum

Legacy DTM

De Subaru Legacy DTM uitvoering.

subaru exiga

De Subaru STELLA en EXIGA, uitsluitend voor de Japanse markt.

  • Ontdek de nieuwe Forester

    forester
  • Subaru XV pagina

    xv_leaflet_logo