HOOGSTE NOTERING OOIT VOOR KINDVEILIGHEID

SUBARU XV KRIJGT 5-STERREN TOPSCORE IN EURO NCAP VEILIGHEIDSTEST!

De eerste exemplaren zijn nog niet eens in de Nederlandse showrooms gearriveerd, maar nu al kan Subaru zijn eerste, belangrijke onderscheiding voor de compleet nieuwe Subaru XV in de prijzenkast zetten. Deze gloednieuwe Subaru XV namelijk, is door het gezaghebbende Europese veiligheidsinstituut Euro NCAP gewaardeerd met de hoogst haalbare score: 5 sterren!

Subaru XV 2012 - Niestcar BVNaar aanleiding van diverse veiligheidstests en botsproeven is nu al aangetoond dat de kopers van een Subaru XV – start levering in de tweede helft van januari 2012 – kunnen rekenen op een extreem hoog veiligheidsniveau. Opzienbarend is dat de XV op het onderdeel ‘Child Occupant Protection’ (het beschermingsniveau voor meereizende kinderen) een wel heel bijzondere notering liet noteren. De XV is namelijk, tegelijkertijd met slechts één andere auto, het eerste model ooit dat op dit punt een nog niet eerder bereikte score in de Euro NCAP tests behaalde. Een belangrijk gegeven, temeer daar de stoere en ook zeer praktische XV optimaal geschikt is voor gezinsgebruik.

Subaru XV 2012 - Niestcar BVVeilgheid centraal bij de XV
Bij het ontwerp van de XV werd hoge prioriteit gegeven aan veiligheid. Subaru wist zijn unieke ringvormige verstevigingsprofielen binnen de carrosserie nog te verfijnen, waardoor het wegleiden van botsenergie in de structuur kon worden geoptimaliseerd. De toepassing van trekvaste staalsoorten werd daarbij voor de XV uitgebreid. Dankzij deze geavanceerde technologie is gewichtsreductie, toename in het absorberen van stootbelasting uit alle richtingen, alsmede een verhoogd niveau voor de bescherming van inzittenden bereikt. Daaraan toegevoegd zorgen standaard voorzieningen in de Subaru XV als voor-, zij- en gordijnairbags, een knie-airbag voor de bestuurder, permanente vierwielaandrijving (AWD) en Vehicle Dynamics Control (VDC) voor een extreem veilige auto.

Subaru XV 2012 - Niestcar BVZwaardere eisen
Euro NCAP – voluit: European New Car Assessment Programme – werkt sinds 2009 met aanzienlijk striktere eisen dan voorheen het geval was. Nadat de Subaru Legacy al eerder met 5-sterren voor deze tests was onderscheiden, wist nu de Subaru XV alle tests met glans te doorstaan.

Subaru XV 2012 - Niestcar BVUiteraard is Dick Bisschop, general manager sales & marketing van NV Subaru Benelux, uitermate content met het resultaat: “Wij kunnen ons geen betere start wensen! Juist met de XV mikken we onder meer op sportieve stellen met (kleine) kinderen en die hebben veiligheid vaak helemaal bovenaan hun verlanglijst staan. En dan is het natuurlijk fantastisch wanneer een instituut als Euro NCAP deze auto de hoogste veiligheidsscore geeft, met bovendien een uitzonderlijke waardering voor de bescherming van het inzittende kind. Onze dealers staan al even te trappelen om de eerste exemplaren van de volledig nieuwe Subaru XV in ontvangst te mogen nemen en met deze kwalificatie erbij kunnen zij straks het nieuwe jaar met extra vertrouwen ingaan.”

Subaru XV 2012 - Niestcar BVIn de afgelopen jaren hebben meerdere Subaru-modellen uitmuntende waarderingen ontvangen van internationaal gezaghebbende veiligheidsinstituten. Het is ook volledig in lijn met Subaru’s All-around Safety, waaraan Subaru’s continue voortschrijdende ontwikkelingen op het terrein van actieve en passieve veiligheid, alsmede van geavanceerde rijondersteunende technologieën, bijdragen. Dit geeft goed aan wat Subaru nastreeft: optimaal rijplezier en gemoedsrust, dat opgesloten ligt in Subaru’s brand statement “Confidence in Motion”.

  • Ontdek de nieuwe Forester

    forester
  • Subaru XV pagina

    xv_leaflet_logo